Katarina bloggar

Katarina bloggar

Den här bloggen är en del av min hemsida

Gå dit >

Den valfria privatiseringen?

AllmäntPosted by Katarina Widholm 2011-12-16 08:45:38
Jag har skrivit förut om det här men jag känner att jag måste fortsätta.

Den så kallade valfriheten...
Det fullständigt maniskt ideologiska i att allt som kan ska privatiseras.

Den som gör att vi nu oupphörligen och helt utan att tillfrågas ger bort mer och mer av vårt skattefinansierade samhälle i privata vinster.
Senast avregleringen i bussbranschen ; http://www.expressen.se/debatt/1.2650413/kajsa-ekis-ekman-rusningstid-for-busskapitalism

När blev det någonsin billigare/bättre för skattebetalare med avreglering? Berätta för mig för jag hittar inte ett enda exempel.

Och - om man nu så våldsamt förespråkar privat framför offentlig finansierat - varför tusan är det då inte privat på riktigt? Dvs privatfinansierat? Varför denna hybrid av halvprivat?Baserat på skatteintäkter...?
Vad hände med den fria företagsamheten?
När jag försöker förklara för vänner i Europa att vi har privata skolor, privata vårdhem och nu snart privata bussbolag som finansieras av skatter skakar de på huvudet. "Men då är det ju inte privat?" Jo, säger jag, det kallas så och vinsten ( läs våra skattepengar) går direkt in i det privata företagets fickor utan krav på återinvestering. Då gapar de ännu mer och frågar "Men varför?"
Och då måste jag tillstå att jag inte vet men att jag gissar det beror helt och hållet på fullständigt vansinnig övertro på marknadskrafterna. Där enögdheten hos de som förspråkar detta är lika vansinnig som de som en gång trodde att enpartisystem var lösningen på demokratifrågan.
Allt som är privat är tydligen bra. För att det är privat alltså. Bara därför...


  • Comments(3)//blogg.katarinawidholm.se/#post48